Jeg trenger hjelp igjen!

av | Hverdagen | 4 kommentarer

For noen måneder siden skrev jeg at jeg ville ha en liten lavFODMAP-kafe. Fordi helsen min til tider ikke alltid er på topp vil det være helt urealistisk for meg å ha en åpen kafe hver dag. Istedenfor har jeg lyst til å holde kurs/samlingskvelder 1-2 ganger i måneden med matlagingskurs, inviterte foredragsholdere og en sosial del der folk kan få snakke med hverandre, bli kjent, få nye venner osv…  Planen er å kjøre første kurs/kveld i slutten av juni en gang. Jeg vet at dette er ferietid, men jeg tar sjansen på at ikke alle med dustemager er på ferie da…

Jeg trenger litt hjelp… Hva kunne du kunne tenke deg på en slik kveld/hvilket matlagingskurs ville du være interessert i om tilbudet fantes der du bor.

Alle som kommer med forslag, enten her på bloggen, på Facebook eller på e-post (cecilie (a) lavfodmap.no) er med i trekningen om urtekrydder og olivenolje fra Oliviers & Co i Bergen. Trekning neste søndag!Skjermbilde 2015-04-10 kl. 17.51.14

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

4 Kommentarer

 1. Maria U

  Baking med surdeig kunne gjerne vært et kurs! Kanskje med oppfølging? Er på dag 4 av min andre surdeigsstarter nå, og er ikke neimen ikke sikker på om jeg fikk det til denne ganga heller 🙁 Så litt tips der hadde vært kult!
  Ellers er jo vegetarisk lav-fodmap min favoritt og interesse 🙂

  • Cecilie

   Hei Maria, baking med surdeig står på planen min. Det er veldig mange som har spurt om akkurat det, så jeg skal se om jeg klarer å få det til i juni en gang. Vegetarisk lavFODMAP er også et godt tips, men noe jeg ikke er 100% komfortabel med (kan for lite om det) siden jeg selv bruker rent kjøtt, fisk og egg som «trygg mat». Tusen takk for innspill!

 2. Maria U

  Da må du bare spørre om råd, hvis du vil 🙂 Ang. vegetarmat altså.

  Etter forrige kommentar leste jeg innlegget ditt om surdeig, og siden jeg uansett hadde tenkt å kaste starter nr. 2 så tenkte jeg at det kunne jo ikke skade å gjøre som deg – å ta det litt på slump. Så i går kveld sluttet jeg å følge oppskriften, og bare rørte inn litt fint mel, litt grovt mel og litt vann til en tykk, grøtete konsistens. I dag morges så deigen kjempefin ut og hadde hevet for første gang! Så tror trikset rett å slett er å ikke være så nøye, selv om det virker som det er sååå viktig å følge oppskriften til punkt og prikke. Hvis den fortsetter å heve blir det mitt første surdeigsbrød denne helga 😀

  • Cecilie

   Hehe, så artig at fu opplevde det samme, at «slumpmetoden» var den beste! Lykke til videre! 🙂

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg

På filmset med lav FODMAP
Hverdagen

På filmset med lav FODMAP

I går var jeg med på noe veldig spennende. Jeg hadde ansvaret for cateringen til Kolbrun Retorikks filmteam da de filmet til sitt prosjekt "Retorikk til folket" på Bryggen, i Bergen. Siden vi skulle være ute hele tiden tenkte jeg det kunne være godt med varm suppe...

Les mer...