Si din mening: Vil dere lese om det å reise med IBS her, eller i en egen blogg?

av | LavFODMAP på reise | 24 kommentarer

Som mange vet så har jeg en egen reiseblogg, No-Backpacker. Bloggen ble startet før jeg begynte på lavFODMAP-dietten. Jeg skrev på norsk ganske lenge, men gikk over til engelsk i vår/sommer, tror jeg. Bloggen omhandler det å reise med «dustekropp», dvs. både med funksjonsnedsettelse og på lavFODMAP-diett. Det er selvfølgelig også en del hotellanmeldelser og generelt om reising i bloggen.

Fordi jeg nå har mange andre prosjekter på gang blir det mindre tid til å opprettholde reisebloggen OG lavFODMAP-bloggen. I tillegg ser jeg at de to bloggene ofte overlapper hverandre. Mye av hverdagen min handler om å ikke være frisk, noe som selvfølgelig også preger det å reise. Hotellomtalene mine beskriver f.eks. hvordan hotellet er tilrettelagt for dem som ikke bare sover på hotellet, men slike som meg, som ofte bruker mye av tiden enten på hotellrommet for å hvile eller bruker hotellets fasiliteter som room-service, svømmebasseng, treningsrom, restaurant osv… For å få et bilde av meg som reiseblogger kan dere lese disse to intervjuene med meg: Fra INmagasinet og fra Expedia Norge sin blogg. Dere kan selvfølgelig også ta en titt innom reisebloggen.

IMG_4567.JPGNå vurderer jeg å fortsette reisebloggen min i denne bloggen. Både fordi jeg ikke har tid til å oppretholde to blogger, men også fordi jeg tror det jeg skriver i reisebloggen også er relevant for dere som leser denne bloggen. (Denne bloggen har alltid vært på norsk og det kommer den fortsatt til å være.)

IMG_4622.JPG

 

 

 

 

 

 

Hva tenker dere? Ønsker dere å lese reisereportasjer med en «sjuklingvri», hva dere bør ha med dere på tur, hvordan dere skal håndtere fly, flyplasser, hoteller, hotellomtaler, restaurantomtaler, erfaringer (hvor syk og fedup jeg av og til er på tur… 🙂 ), eller er det ikke interessant? Fordi jeg ønsker å vite hva flest mulig synes og tenker kommer jeg til å lodde ut en liten pakke med lavFODMAP-digg jeg har kjøpt her i London (ja, hva kjøper jeg med meg når jeg er i London mon tro?): Gingin (ingefærdrops), peppermyntedrops (disse er kjøpt på flyplassen i Amsterdam), tørket ramsløk* (som de egentlig har på samme butikken hjemme, men som jeg ikke har funnet) og laktosefri melk, som tåler romtemperatur og langtidslagring, i porsjonspakninger. Det er mulig jeg putter noe annet i pakken og, men det har jeg ikke bilde av her og nå.

For å være med i trekningen kan dere svare her i bloggen, på Facebooksiden,Instagram eller i en mail: cecilie@lavfodmap.no (Kun for lesere som bor i Norge.)

 • Ramsløk er ikke testet av Monash, men fordi det er en urt som smaker løk, antar jeg at den er lavFODMAP, siden urter er lav.

 

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

24 Kommentarer

 1. Ane

  Jeg vil veldig gjerne lese om det å reise med en kropp som ikke alltid fungerer! Alle erfaringer du får på tur er spennende å lese om og inspirerende. Skriv gjerne i denne bloggen , da er det lettere for oss lesere å finne frem og følge med 🙂 Det at noen tema kan havne litt utenfor «lavfodmap/ibs verden» gjør ingenting, det er bare bonuslesning.

  • Cecilie

   Tusen takk Ane! Ser ut for at det er mange med IBS som liker å reise, så jeg kommer nok til å fortsette bloggen her ja. 🙂

 2. Maria U

  Jeg synes du skal samle alt på èn plass 🙂 Det du skriver om har jo samme hovedtema, og det å reise med en dustete mage er ikke bare-bare! Synes reiseinnlegg med fokus på tullete mager og lav-fodmap mat passer veldig godt inn her 🙂 F.eks. hvilke hoteller har allergi- og diettvennlig mat, hvilke har frokostbuffeter med godt utvalg (der finner man vanligvis noe å spise, og kan stjele med seg litt på hotellrommet ;-)), hvordan unngå at magen klikker i vinkel når du besøker nye land osv 😛 Hehe

  • Cecilie

   Ja, ikke sant! Hotellet jeg er på nå hadde ikke så mye lavFODMAP til frokost, men her har jeg fullt kjøkken og det er såååååå digg! Kommer an anmeldelse snart… 🙂

 3. Unn Johnsen

  Vil gjerne lese om det i lavfodmapbloggen. Alt som er aktuelt når det gjelder ibs og lav fodmap, er jo relevant og interessant. Håper jeg vinner pakken; hadde vært kjekt å fått smakt ramsløk 🙂 Den har jeg ikke funnet her i Kristiansund, men tenkte å prøve å dyrke sjøl.
  Mvh Unn

  • Cecilie

   Jeg har bare testet den ramsløken som er syltet og den har jeg blitt skikkelig kvalm av to ganger, så nå tenker jeg at jeg skal teste ut tørket rmasløk, i håp om litt løksmak.. 🙂 Jeg plantet noen frø i sommer, men det ser ikke ut til at det kommer noe foreløpig.. Tror muligens jeg gjorde noe galt, avleggeren jeg fikk av min svigermor er også vekke.. 🙂

 4. Janne Ellingsen

  Ja, skriv videre her! Greit å bare ha ett sted å følge, og du skriver så mye bra, så jeg vil gjerne få med meg alt!

  • Cecilie

   Tusen takk Janne, blir skikkelig glad av slike kommentarer!

 5. Katrine

  Hei Cecilie! Samle alt i en blogg hadde vært super duper. Greit med reisetips for oss IBS som liker å reise, men føler litt på dette «så kalte handikappet». Jeg har lest på begge bloggene, og vil gjerne forholde meg til KUN en blogg. På forhånd tusen takk for at du deler så massr for å bistå andre! 🙂

 6. Åse

  Vil helst ha det her, er her hver dag så passer meg iallfall

 7. Anne Marit

  Alt i en blogg er kjekt!
  Jeg kverner salt som det er ramsløk i, og det har hvertfall gått fint for meg.

  • Cecilie

   Takk for svar Anne Marit! Hvis du kan spise ramsløk uten å få noen symtpomer er det jo bare å fortsette! 🙂

 8. Elain

  Lav FODMAP konseptet (og dermed også denne bloggen) er helt nytt for meg, og jeg hadde absolutt satt pris på slike tips da det som oftest er når man er ute på reise at det er vanskeligere å holde seg til vanlige mat-rutiner (har holdt en gluten- og laktosefri diett til nå, i tillegg til andre ting som jeg reagerer på). Kjempe interessant, så jeg synes absolutt at du kan slå sammen de to bloggene (hvis ikke blir jeg nesten nødt til å følge den andre bloggen også

  • Cecilie

   Ja, Elain, DET har jeg merket. Går ofte på en smell når jeg er ute og reiser, men jeg er blitt flinkere og flinkere til å finne ut hvordan jeg skal unngå det, og det vl jeg gjerne dele her på bloggen! 🙂 Det er mye man kan gjøre for å gjøre reisen enklere!

 9. oda

  Ja takk begge deler! Er så fint å få tips og triks når man har en kropp som ikke alltid spiller på lag. Dessuten skriver du bra og det vil være lettere å følge en enn å hoppe mellom to

 10. Anette

  Jeg begynte på Low Fodmap i Januar, og har nå lest store deler av bloggen din + kjøpt boka, kjempefornøyd! 🙂 Har ikke fått med meg reisebloggen, så skal ta en titt der også. Flytt den gjerne over her, så blir det enklere for oss lesere også 🙂

  • Cecilie

   Så godt å høre Anette! Da får du bare følge med videre, for det blir nok litt reiseinnlegg og fremover. 🙂

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg

Hverdagen

Vil du vinne lavFODMAP-matvarer?

Da har jeg levert manuset til den nye boken, pakket kofferten til i morgen og når jeg er ferdig med å skrive denne bloggposten skal jeg slange meg på sofaen resten av kvelden. For en ukes tid siden var jeg i Liverpool på "Allergy + Free From" messen. Der traff jeg...

Les mer...