Glutenfire og laktosefrie havrelefser var noe av det første jeg eksperimenterte med da jeg startet på lavFODMAP-dietten. Surdeigsbrød av spelt var ikke den gang testet og spelt var (er høy FODMAP og jeg var ikke blitt helt vant til det glutenfrie kjøpebrødet. Å bake glutenfritt brød selv var stort sett en katastrofe, så da jeg klarte å lage disse ble jeg superglad.
Se også: Min oppskrift på speltsurdeigsbrød, steg for steg fra starter til ferdig brød
Prøv gjerne: Verdens beste glutenfrie gjærdeig til rundstykker, pizza og/eller pitabrød
For jeg hadde lyst på noe som lignet på brød. Disse var utrolig enkle og raske å lage og resultatet ble en blanding av brød og grov lefse. Godt og mettende var det og!
Glutenfrie og laktosefrie havrelefser
Ca. 3-4 stk.
1 egg
25 g. glutenfrit havremel (Slik lager jeg havremel av havregryn)
10 g. olje
10 g. Maizena
50 g. laktosefri yoghurt
1/2 ts. bakepulver
1/2 ts. fiberhusk
Litt sukker
Fremgangsmåte
Bland alt det våte og rør inn det tørre. Sett lefsene på bakepapirkledd stekebrett med en skje. Gni røren utover slik at du får tynne lefser.
Stek på midterste rille, 200 g. i ca. 3-4 min. Lefsene kan godt være litt bleke, da blir de mest saftig!
Få oppskriften: Vafler med havremel
0 kommentarer