Man skulle tro at det verste ved å fly langt var vanskelighetene med å få tak i lavFODMAP-mat. Dette har jeg heldigvis klart å finne en rutine på, både under flyturen, men også når jeg er i utlandet.

Les om hvordan jeg overlever lange flyturer.

Ett av problemene mine når jeg flyr lang er at det også stort sett innebærer at jeg må skifte tidssone.  Mange sliter da med søvnen, det gjør jeg også, men det verste er faktisk at magen også pleier å slå krøll på seg.

Morgenstell

Fordøyelsen min er satt sammen slik at jeg spiser frokost, drikker kaffe og så må jeg på do. Kanskje mange ganger, så jeg må ha litt tid. (Derfor står jeg opp ca. 3 timer før jeg skal noe slik at jeg blir ferdig med «morgenstellet» før jeg må gå.) Får jeg gjort dette morgenritualet er det store sjanser for at magen oppfører seg bra resten av dagen. Hvis jeg ikke får gått på do om morgenen kan jeg banne på at det kommer i prosjektilfart når jeg minst venter det og når det overhodet ikke passer. Eller jeg får rett og slett steinvondt i magen. Det beste er altså å holde (do)rutinene! (Man skjønner man har IBS når man får magetrøbbel av å komme ut av synk … )

Er magen i rett tidssone?

Skifte av tidssone innebærer altså at magen også må skifte tidssone. Min erfaring er at det kan ta litt tid, kanskje flere dager, før magen skjønner når det er morgen. Dette er ekstra slitsomt når man også er trøtt. Derfor pleier jeg å planlegge at de to første dagene er hviledager. Dvs. at jeg ikke legger de helt store planene for disse dagene. Da kan jeg få hodet, magen og kroppen inn i rett tidssone med en gang og da er også sjansene mye større for at resten av oppholdet blir bra!

Når man skal på ferie med IBS og andre sykdommer

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg

1 -1 til IBS-magen vs. meg! Dagbok low FODMAP lavFODMAP
Helse

1 -1 til IBS-magen vs. meg!

For noen dager siden klarte jeg å pushe meg til noe jeg overhodet ikke hadde trodd jeg skulle fikse, men jeg avlyste også et arrangement jeg egentlig skulle på... Jeg innser at jeg ikke alltid kan vinne. Det ble altså 1 -1 til IBS-magen vs. meg! Morgenen startet...

Les mer...