Er du en av dem som har savnet glutenfri og laktosefri leverpostei, som også er lavFODMAP?

Leverpostei er en av de tingene jeg virkelig har savnet på lavFODMAP-dietten. Det er vel også noe av det jeg har fryktet mest mht. å lage det selv. Jeg har hørt skrekkhistorier om folk som aldri har klart å spise leverpostei igjen etter at de har prøvd å lage det, så jeg må si jeg har vært ganske lunken til å prøve det ut. Å lage glutenfri og laktosefri leverpostei var derfor egentlig ikke så avskrekkende, det var mest det å gjøre det…

Inspirasjonen til å lage glutenfri og laktosefri leverpostei kom

For noen uker siden var det en som postet et bilde av hjemmelaget leverpostei i en facebookgruppe og da fikk jeg plutselig lyst til å prøve det. Som vanlig satte jeg meg ikke veldig inn i leverposteilaging før jeg begynte og jeg var litt i stuss da jeg sto i butiken og så på lever av svin og okse… Jeg valgte svin og ifølge min mor er det riktig. Jeg forventet ikke 100% bra resultat første gangen, men må si jeg er positivt overrasket over hvor lett det var og ikke minst, hvor godt det ble!

Oppskriften jeg nå skal deles kommer nok til å bli «pimpet» litt etterhvert, men dette er ihvertfall en god basisoppskrift. Neste gang skal jeg eksperimentere litt med både kapers, litt balsamico, kanskje litt sylteagurk og litt annet krydder.

 

Til ca. 8 små former med glutenfri og laktosefri leverpostei trenger du:

 

ca. 450 g. svinelever i biter

ca. 200 g. bacon skåret i små terninger

2 egg

1 dl. laktosefri fløte

1,5 -2 ts. salt (pga. saltet i baconet er dette litt vanskelig, siden man heller ikke kan smake, men ta heller litt for lite enn litt for mye!)

1 ts. cayennepepper

20-30 g. grovhakket vårløk, kun det grønne

 

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 175 g. Kjør alle ingrediensene, utenom vårløken, i en kjøkkenmaskin med kniver. Når alt er blitt en (ganske ekkel) tjuktflytende suppe/røre blander du inn vårløken. Fordel røren i smurte former og stek leverposteiene i vannbad, på midterste rille, i ca. 30 min. Bruk steketermometer, når det viser 76 grader er leverposteien ferdig.

TIPS! Om du synes det er litt ekkelt å skjære i leveren kan du skjære den opp når den er halvtint!

 

 

Lagre