Glutenfrie wienerbrød laget med glutenfri butterdeig har jeg prøvd meg på, men det ble med den ene gangen… Både fordi det ikke ble 100% bra resultat, men også fordi det var mye kliss og styr.

Både her i bloggen, men også i den første boken min har jeg oppskrift på glutenfrie vannbakkels. Vannbakkels kan brukes til veldig mye siden det ikke er sukker i deigen. I boken har jeg fyllt vannbakkelsene med vanlig pålegg, som ost og skinke, mens i bloggen har jeg brukt sjokoladekrem.

Her får du enda en oppskiften på glutenfrie wienerbrød laget med vannbakkelsdeig!

Glutenfrie wienerbrødLag deigen til vannbakkels etter oppskriften i bloggen. Hvis du vil ha fine og litt mer forseggjorte wienerbrød kan du putte røren i en kremsprøyte og sprøye røren ut på bakepapir. Hvis du ikke orker å styre med kakesprøyte kan du gjøre som meg: Klaske en skje med røre på bakepapiret.

I begge tilfellene må du lage en grop i midten, slik at du får plass til (masse) vaniljekrem. Legg vaniljekrem i gropen og stek wienerbrødene i ca. 25-30 min. Med vanlige vannbakkels er det bedre å steke litt for mye enn litt for lite. Blir de stekt for lite (eller om du åpner ovnsdøren før de er ferdige) vil de falle sammen. Når det gjelder disse wienerbrødene er det ikke veldig krise om de faller litt sammen og jeg må innrømme at jeg synes smaken er bedre når de er litt understekt!

Lag glasur av melis og noen dråper vann. Vil du ha en litt friskere glasur kan du bruke noen dråper sitron.

Oppskrift på vaniljekrem til wienerbrødene:

1 dl. laktosefri melk

1 eggeplomme

15 g. sukker

Ca. 1/2 ts. vaniljesukker

7 g. maizena

Bland alle ingrediensene i en kjele og gi det et oppkok mens du rører kraftig. La det småkoke i 4-5 min, mens du rører godt. Kjøl ned.

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.