Tips for energisparing

av | Helse | 0 kommentarer

Når jeg skriver «tips for energisparing» er det nok ikke miljøvern jeg snakker om, skjønt, jeg tror det kan være bra for MITT miljø om vi tar noen forholdsregler når det gjelder energisparing!

For noen uker siden skrev jeg om at jeg er tatt opp i Nyskapingsparken sitt inkubatorprogram for grundere . Siden den gangen har jeg mest sannsynlig fått med meg en medgrunder slik at jeg skal slippe å sitte med dette prosjektet alene. Som vanlig har jeg ikke hatt noe valg, jeg har vært nødt til å fortelle at jeg er syk. Jeg hadde ikke trodd at hun ikke skulle ta det fint, men jeg ble overrasket og lettet over at hun med en gang tok opp hvilke tiltak vi skulle sette inn for at jeg ikke skal bli dårlig! En bedre partner kunne jeg vel neppe ønsket meg?

Her er min liste over hvordan jeg kan gjøre hverdagen min lettes mulig. Send meg gjerne en melding om du har flere tips for energisparing, jeg trenger alle gode råd jeg kan få!

Tips for energisparing

Sofa: Det første vi skal gjøre er å kjøpe en sofa. Da kan jeg ligge mens vi snakker, slik at jeg får hvilt nakken og kroppen. I tillegg kan jeg ta meg en høneblund når det røyner på.

Gjemmekontor: Selv om vi har kontor, så betyr ikke det at vi må være der hele tiden. Vi har begge nett og telefoner. Noen ganger kan det være like greit å ta hjemmekontor, eller gjemmekontor som jeg liker å kalle det.

Avlutte før vi er i kjelleren: Som grunder er det fort gjort å bli så ivrig at vi glemmer tiden. Mitt problem er at jeg ikke nødvendigvis blir dårlig umiddlebart, men at jeg merker det om kvelden, natten og dagene etter jeg har presset meg for hardt. Da gjelder det å stoppe før bunnen er nådd!

Obligatoriske pauser: Hvile, pauser og hvile…

Ta oss tid til å spise når vi er sultne: Får jeg lavt blodsukker blir jeg både en pest og en plage, men jeg får også migrene og vondt i magen. Jeg må altså ha et jevnt inntak av mat og kontorskuffen min er derfor fyllt med lavFODMAP muslibarer og knekkebrød.

Korte dager: Selv om vi tar forholdsregler når vi er på kontoret er det viktig for meg å ha korte dager og.

Begynne litt ut på dagen: Hvis jeg har en dårlig magedag pleier jeg stort sett å være dårligst om morgenen. I tillegg trenger jeg litt tid på å sveive systemet og kroppen i gang.

Ha varmepose på kontoret: Godt for magen og vonde kropper!

Hente energi fra andre: Søke til venner og familie som gir både støtte og energi og som får meg til å ta en skikkelig time-out.

Gå en tur: Selv med vonde knær kan jeg ta en tur i Nygårsparken (som ligger rett utenfor kontoret). Sitte på en benk, få frisk luft og nyte stillheten.

Prioriter hardt: Du kan ikke være med på alt, prioriter det som er viktig!

Da er det bare å krysse fingrene for at vi klarer å holde oss til planen.

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg

Tanker om hjelpemidler
Helse

Tanker om hjelpemidler

For en stund skrev jeg om mine bekymringer for knærne mine. Det venstre kneet mitt har lenge vært dårlig og i fjor begynte det høyre kneet å tulle seg. I vinter og vår har knærne vært dårlige, men for 1,5 måned siden ble begge knærne plutselig mye verre. Allerede...

Les mer...

Erkjennelsens time...
Helse, Min mening

Erkjennelsens time…

Erkjennelsens time... Noen ganger er det greit å stikke fingeren i jorden og erkjenne at man ikke lenger er 100% frisk. At man kanskje må ta litt hensyn til både kropp og sinn. Vel, for så si det mildt, så ble natten ganske begrederlig. Magesmertene var så ille at...

Les mer...